【最新版】大須商店街のおすすめ食べ歩き27選。最新グルメから定番まで!

Osu, Naka-ku, Nagoya
更新日:2024.03.29
掲載日:2023.02.06

Osu Specialty! Taiwanese Baked Bao "Pao Pao Tei"

パオパオテイ

外観

Pao Pao Tei is a well-known restaurant that serves Chinese steamed buns that faithfully reproduce the authentic taste of the country. After experiencing a culture shock when the owner ate authentic Taiwanese steamed buns, he trained at a Taiwanese food stall, Daishanghai Senbao, for a year and a half.

After that, the owner received permission from the main store to open a new store, and Pao Pao Tei started as a sister store.

パオパオテイ

手に持つだけでもアツアツです。

The skin is made on the spot at the store, and there is plenty of hot and juicy meat juice inside.

Meat bao (ro-pao) 180 yen

肉包(ロオパオ)180円(税込)

Can you see it? The generous amount of gravy is still overflowing. The chewy skin and well-seasoned bean paste are exquisite. The bottom part is baked, so the crispy and fragrant texture is irresistible.

This is also a gem that you want to try it when you go to Osu.

台湾の焼き包子 包包亭(パオパオテイ)
住所  :愛知県名古屋市中区大須3丁目20-14(Googleマップで確認する)
営業時間:11:30〜18:30
定休日 :なし
アクセス:上前津駅8番出口から徒歩3分
公式サイト

Natural Taiyaki Made One by One!
"Naruto Taiyaki Honpo"

鳴門鯛焼本舗

外観

"Naruto Taiyaki Honpo" is a popular "Natural Taiyaki" restaurant on Niomon Street in Osu. Here, taiyaki is baked using the old-fashioned icchoyaki method, which is also called “natural”.

The batter and bean paste are placed on a baking mold weighing 2 kilograms each, and then it is moved over the fire floor and baked with great care over an open flame.

たい焼き

鯛焼き 280円(税込)

There are 2 types of black bean paste and Naruto Kintoki sweet potato + seasonal taiyaki. The skin is thin and crispy, and the inside is filled with red bean paste all the way to the tail.

I especially like Kintoki sweet potato, and I can't help but eat it while walking.

鳴門鯛焼本舗

抹茶もなか小豆入り 300円(税込)

Cool sweets are also recommended! Matcha ice cream is sandwiched between crunchy monaka (thin waffle) made with bamboo charcoal. The ice cream has a crispy, nostalgic texture. It goes well with the large bean paste. It also has a vanilla flavor.

鳴門鯛焼本舗
住所  :愛知県名古屋市中区大須3丁目43−4(Googleマップで確認する)
営業時間:10:00〜22:00
定休日 :なし
アクセス:上前津駅8番出口から徒歩1分
公式サイト

Popular Takoyaki "Takosaki"

たこ咲

たこ咲 外観

たこ咲

名古屋の大須商店街にある人気のたこ焼き屋「たこ咲」。外の生地はもっちり中はトロッしており、絶品です!土日には長い行列ができる1時間待ちは覚悟してくださいね。ただ、それ以上にま行列に並んででも食べたくなるのがここのたこ焼きです。

Since I was a student, I have always eaten it when I went to Osu.
Please check it!

たこ咲
住所  :愛知県名古屋市中区大須3丁目42-4(Googleマップで確認する)
営業時間:11:00〜18:00
定休日 :水曜日
アクセス:上前津駅8番出口から徒歩2分
公式サイト

大須でブラジル料理を食べるならここ!
「オッソ・ブラジル」

オッソ・ブラジル

外観

「オッソ・ブラジル」は大須で有名なブラジル料理のお店です。外にはみ出すように並べらたテーブルでは、いつもにぎやかな声が聞こえてきます。

店頭でくるくる回して焼き上げる名物の鶏の丸焼きはここの定番メニューですが、ブラジルコロッケや揚げ餃子といった食べ歩きメニューもおすすめです。

オッソ・ブラジル

パステル 250円(税込)

中でもおすすめなのが、とっても大きいパステルと呼ばれる「ブラジル揚げ餃子」。サイズは20cmほどあるため、シェアしていただく方も多いのだとか。

オッソ・ブラジル

中身はこんな感じ。小腹が空いた時にもおすすめです。

今回は、チーズ入りパステルをいただきました。中には牛肉のミンチとオリーブ、チーズがたっぷりと入っています。

あっさり目の味付けなので、とても食べやすいですよ。

オッソ・ブラジル
住所  :愛知県名古屋市中区大須3丁目41-13(Googleマップで確認する)
営業時間:11:00〜20:00
電話番号:052-238-5151
定休日 :月曜日
アクセス:上前津駅8番出口から徒歩3分
公式サイト

大阪発のタピオカドリンク
「辰杏珠(シンアンジュ) 」

辰杏珠(シンアンジュ)

外観

大須といえば、タピオカ激戦区としても知られていますが、中でもおすすめなのが「辰杏珠(シンアンジュ) 」です。スタッフ同士の会話でも、好きなタピオカ屋としてよく名前があがってきます。

辰杏珠(シンアンジュ)

480円〜

中でもおすすめは、黒糖バブルミルク&黒糖ルールコンドラミルクティー。

タピオカは台湾から輸入しており、とってももちもち。黒糖や茶葉は国内産のものを使用しています。

辰杏珠(シンアンジュ)
住所  :愛知県名古屋市中区大須3丁目10−35 MultinaBox 1F(Googleマップで確認する)
営業時間:11:00〜20:00
定休日 :不定休
アクセス:上前津駅8番出口から徒歩5分

公式サイト

バインミー&フォー専門店
「ベトナムキッチン」

ベトナムキッチン

外観

しっかりとお腹を満たしたいときにおすすめな、食べ歩きグルメがバインミー&フォー専門店「ベトナムキッチン」です。

外観はベトナム屋台そのもの!

ベトナムキッチン

本場のベトナム屋台のような雰囲気

本場さながらのワゴンでつくるバインミーは、注文するとその場でバインミーをつくっていただけます。

ベトナムキッチン

バンミーベトナム焼き豚 680円(税込)

ベトナムキッチン
住所  :愛知県名古屋市中区大須3丁目41-9(Googleマップで確認する)
営業時間:10:30〜20:00
定休日 :不定休
アクセス:上前津駅8番出口から徒歩3分
公式サイト

今回は大須の食べ歩きグルメをご紹介しました。ぜひ食べ歩きをしながら大須商店街をぶらりとしてみてくださいね!

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